Energi - Den 5. dimension

​Energi strømmer igennem universet og definere alt dynamik og bevægelse. Energien er den skabende kraft bag alt. Alt ting er defineret ved den energi som det indeholder og ved den energi eller som strømmer igennem. Energien er også den kraft som holder ting ved lige og bevare ting og systemer, når strømmen af energi i ting og systemer skifter bliver disse ting og systemer til noget andet eller forsvinder.

At bo og leve i et hus er vil også været meget påvirket af den energi strøm som igennem huset. Derfor er det en god vej til en bedre fremtid af få analyseret og beskrevet strømmen af energi som løber igennem huset samt mulighederne for forbedringer. På denne måde kan man finde en god vej til de bedste løsninger som kan skabe en bedre fremtid i det hus man lever i.

Om grøn energi

Begrebet grøn energi er blevet et begreb som dække meget bredt og kan beskrive mange forskellige ting. Grøn energi bruges ofte til at beskrive et område af bestemte teknologier samt at definere disse teknologier som særlig skånsom for miljø, natur og klima. Mange se grøn energi som revolution som gøre op med den sorte fortid som har skabt vores civilisation.

Hos Energiløsningen er vi rigtig glade for den teknologi som er udviklet under begrebet ”grøn energi”, MEN vi er lidt kede af at begrebet ”grøn energi” så luftigt og dårligt defineret. Da energiløsningen ApS er ingeniørvirksomhed har vi derfor defineret vores egen kasse til begrebet ”grøn energi”

Grøn energi

At bringe forbrug og udvindingen af energi tætter sammen

Både i rum og i tid.

Grøn energi skal se som en bevægelse/udvikling hvor forbruget af fossilt brændstof udfases.

​Uddybning af definition i forholdt til udvalgte teknologer:

Biobrændsels: Biobrændsels kan fungere som erstatning for fossilt brændstof. Men rent tidsmæssig er biobrændsels rykket tætter på det tidspunkt hvor det anvendes fordi det kommer fra biomasse som fornyeligt er udvundet i naturen. Modsat fossilt brændes som kommer fra en fortid som ligger flere millioner år tilbage. F.eks. er stenkul ca. 300 til 360 millioner gammelt.

Varmepumpe: en varmepumpe laver typiske varme i et hus ved at køle udenfor huset. På denne måde flytter man varme lokalt hvor man ved direkte el varme bruger den energi som typiske kommer langvejsfra igennem el kablerne. Fordelen ved varmepumper er man for typiske 3 til 5 gang mere varme end hvis man bruger direkte el varme.

Solvarme – må ikke forveksles med solceller: I lighed med varmepumper flytter solvarme også varme lokalt. Her det varme på husets tagryg som flyttes ind så det kan opvarme husets brugsvand. Teknologien i solvarme er dog mere primitiv end varmepumper.

Solceller omdanner solskins til elektriske strøm og flytter på denne måde energi fra solen ind i el-netværket. Solceller laver dog elektriske strøm i form af jævnstrøm som først skal laves om til veksles strøm før det føres over i det kendte el-netværk.

Isolering: Om isolering er grøn energi er der forskellige meninger om, firma som sælger isoleringen har ofte denne opfattelse – hos andre er denne opfattelse mindre udbredt. Men man kan med isoleringen minere energiforbruget i huse. Et vel isoleret hus har derfor en mindre behov for energi og kan derfor letter hente denne energi lokalt. Derfor kan man sagens betragte isoleringen som sekundær grøn energi. Et vel isoleret hus har ofte også et bedre indeklima og er derfor rare at bo i – men kun få betragter denne bolig bonus som grøn energi. 

Skriv til os

Hvis du har spørgsmål til vores services og ydelser, eller ønsker du at bestille et uforpligtende energitjek, så skriv til os gennem formularen i dag.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresse

Energiløsningen ApS

Slotsgade 31,1
​3400 Hillerød

CVR: 41246391 

Kontakt

☎ Tlf.: 23 25 61 15

✉ E-mail: kontakt@energiloesning.dk

Åbningstider

Døgnåbent (bedst med skriftlig kontakt)

Find on map